Therapie

Het menselijk lichaam is een eenheid. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in balans houden en bevat een zelf-herstellend vermogen. Een vermogen om zich aan te passen aan veranderingen. Echter als dat niet lukt, kan het lichaam compensaties vertonen. Lang in een compensatiepatroon bewegen kan pijn en ongemakken veroorzaken.

Het bewegingsapparaat is één van die systemen die de balans kan verstoren. Deze bestaat uit spieren, botten, gewrichten en omliggende kapsels. Ook organen en het hoofd kunnen een oorzaak zijn van verstoorde balans. Organen en schedelbotten zijn net als spieren en gewrichten altijd onderhevig aan verandering en dus beweging. Als deze structuren vastzitten, kunnen zij klachten veroorzaken.

Behandeling kan noodzakelijk zijn om de balans te herstellen.

In het diagnostische proces gaan we vanuit de filosofie van de osteopathie op zoek naar lichaamsweefsels die een verlies van mobiliteit vertonen. Dat betekent dat we het hele lichaam onderzoeken met al haar systemen. Denk hier bijvoorbeeld aan vastzittende gewrichten en spieren, maar ook organen en bindweefsel structuren.

De behandeling bestaat uit het manueel losmaken van deze gebieden die vastzitten of spanning vertonen. Door het lichaam als geheel te behandelen is de behandeling zeer efficiënt. Daarbij wordt rekening gehouden met de relaties die de systemen in het lichaam met elkaar hebben.

Klachten?

Klachtenlijst

Loop je al langere tijd met sluimerende klachten rond? Loop je vast in je revalidatie of kom je niet over een bepaald punt heen? Komen de klachten na afzienbare tijd weer terug? Bekijk waar we je mogelijk mee kunnen helpen. 

Bekijk klachtenlijst