Bent u op zoek naar een goede osteopaat in de regio Roelofarendsveen?

Osteopathie is een vorm van therapie die zich richt op alle weefsels van het lichaam. Hierdoor kun je met veel uiteenlopende klachten terecht bij een osteopaat, waaronder klachten van het bewegingsapparaat, zenuwstelsel, verteringsstelsel, ademhalingsstelsel of mentale klachten.

In dit artikel kun je lezen wat osteopathie inhoudt bij Jordi Jonkman, op welke manier herstellen we de balans in het lichaam?

Wat is osteopathie precies? 

Het uitgangspunt van de osteopaat is dat in het lichaam alles met elkaar verbonden is. Het lichaam is een eenheid. Dit geldt voor de botten en spieren, maar ook voor het zenuwstelsel, de bloedbanen en alle organen in het lichaam. Al deze onderdelen werken met elkaar samen en zorgen voor balans. Dit is een proces dat zichzelf in stand houdt. Osteopathie zorgt voor het herstellen van deze balans, wanneer dit nodig is.

Osteopathie heeft overeenkomsten met manuele therapie. Dit houdt in dat de behandeling ''hands-on'' is: er wordt alleen gebruik gemaakt van de handen van de therapeut en er komt geen medicatie aan te pas. Eventueel kan de osteopaat wil supplementen meegeven ter ondersteuning van de behandeling. 

Het lichaam is in beweging

Naast dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is, is ook alles in het lichaam continu in beweging. Ook wanneer je stilzit. 

Als je beweegt zijn er natuurlijk spieren en gewrichten in beweging en is het zenuwstelsel actief. Maar wanneer je stil zit of ligt, is er ook van alles in beweging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het hart en de darmen, het bloed en de stabiliserende activiteit van de spieren.

Klachten oplossen met behulp van osteopathie

De relatie tussen de aanwezige klachten en de oorzaak daarvan zijn soms niet direct duidelijk. De osteopaat is een expert in het onderzoeken van de beweeglijkheid van structuren in het lichaam. Als een structuur vastzit, dan ontstaat er een disbalans in het lichaam waardoor er allerlei symptomen kunnen ontstaan.

Tijdens het onderzoek gaat de osteopaat op zoek naar de plekken die vastzitten en bepaalt de osteopaat of deze in relatie staan tot de klachten. Als het voor de osteopaat duidelijk is welke structuren vastzitten kan hier tijdens de behandeling aandacht aan worden besteed. Het kan zomaar zijn dat de behandeling zich richt op een ander deel van het lichaam dan waar u de klachten ervaart.

Op deze manier helpt osteopathie dus om de balans in het lichaam te herstellen. Hierbij is het uitgangspunt om het lichaam zelf deze balans te laten herstellen. De osteopaat creëert de juiste omstandigheden, maar het lichaam doet zelf het herstel.

Hoe ziet de osteopathische behandeling bij Jordi Jonkman Fysiotherapie eruit?

Tijdens het eerste consult wordt het diagnostische proces uitgevoerd. Allereerst worden u vragen gesteld over je klachten en je algemene gezondheid. Daarna gaan we op zoek naar de structuren die een verminderde beweeglijkheid hebben. Tijdens dit proces wordt er gekeken naar spieren en gewrichten, maar ook naar bindweefsel, organen en bijvoorbeeld het middenrif.

De behandeling richt zich op het oplossen van de bewegingsbeperkingen. Mobilisatie van structuren zorgt voor een verbeterde beweeglijkheid waardoor je klachten kunnen verminderen. Hoe dit wordt bereikt is afhankelijk van de locatie van de bewegingsbeperking. De behandelmethode wordt altijd van tevoren met je besproken.

Net als tijdens het proces van de diagnose wordt tijdens de behandeling alles manueel uitgevoerd. Hierbij wordt ook weer het lichaam als eenheid gezien, waarbij er aandacht is voor de relatie tussen alle systemen in het lichaam.

Naast het herstellen van de bewegingsmogelijkheden in het lichaam leert u over de achtergrond van uw klachten en krijgt u advies over bijvoorbeeld uw houding of hoe u om kunt gaan met klachten. Ook wordt er aandacht besteed aan het voorkomen van de klacht in de toekomst.

Een goede osteopaat in de regio Roelofarendsveen

Als je opzoek bent naar een goede osteopaat in de regio Roelofarendsveen ben je bij ons praktijk aan het juiste adres. Door onze kennis en ervaring worden je klachten effectief en doelmatig behandeld.

We komen graag met je in contact, om samen te onderzoeken wat jouw lichaam nodig heeft.

Klachten?

Klachtenlijst

Loop je al langere tijd met sluimerende klachten rond? Loop je vast in je revalidatie of kom je niet over een bepaald punt heen? Komen de klachten na afzienbare tijd weer terug? Bekijk waar we je mogelijk mee kunnen helpen. 

Bekijk klachtenlijst